
Kokosowe Pancakes z jeżynami
Czas: około 15 minut
Trudność: łatwe
Kcal 435 w tym Białko 19g Tłuszcze 29g Węglowodany 36g
Co potrzebujemy:
• Jaja kurze 2 sztuki
• Mleczko kokosowe wysokotłuszczowe 3 łyżki
• Mąka kokosowa 2 – 3 łyżki
• Cynamon 1 łyżeczka
• Erytrytol 1 łyżka
• Olej kokosowy 1 łyżka
• Jeżyny 60 g
• Jogurt kokosowy 60 g 2 łyżki
Przygotowanie:
1. Żółtka oddzielić od białek.
2. Zółtka i wymieszać z mleczkiem kokosowym, mąką i wymieszać na gładką masę.
3. Dodać cynamon oraz erytrytol.
4. W drugim naczyniu ubić na sztywno pianę a następnie delikatnie połączyć obydwie masy.
5. Smażyć na oleju kokosowym.
6. Podawać z jeżynami i jogurtem.
Smacznego 😊