
Omlet ze szpinakiem i awokado
Czas: około 10 minut
Trudność: łatwe
Kcal 435 w tym Białko 21g Tłuszcze 36g Węglowodany 9g
Co potrzebujemy:
3 jajka
Garść świeżego szpinaku, posiekanego
1/4 czerwonej cebuli, posiekanej
1/2 awokado, pokrojonego w plasterki
1 łyżka oliwy z oliwek
Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek.
2. Dodaj posiekaną cebulę i smaż przez kilka minut, aż stanie się miękka.
3. Dodaj szpinak i smaż, aż zwiędnie.
4. W misce ubij jajka, dodaj sól i pieprz.
5. Wlej ubite jajka na patelnię z cebulą i szpinakiem.
6. Gdy omlet zacznie się ścinać na brzegach, delikatnie podważ go i przenieś warzywa na środek omletu.
7. Gdy omlet jest już gotowy, podziel go na pół.
8. Podawaj z plasterkami awokado na wierzchu.
Smacznego 😊